Smart Protect ™

Protectie Site Zilnic

Ce este SmartProtect™ si la ce va poate ajuta ?

 

Ca si webmaster, una dintre cele mai mari griji este de a descoperi intr-o zi ca site-ul ti-a fost spart. Riscul de a pierde datele, pozitia site-ului in rezultatele Google si/ sau clientii este major, daca un hacker a preluat controlul site-ului tau. Asa ca, trebuie sa fi atent, sa-ti updatezi regulat scripturile si sa folosesti parole sofisticate. PC-ul pe care-l folosesti ca sa upload-ezi fisierele pe serverul web trebuie sa fie echipat cu un antivirus updatat, niciodata sa nu faceti transfer ftp de pe un PC public. In principiu, trebuie sa aplicati toate aceste reguli banale in primul rand, pentru a evita un  atack finalizat cu spargerea site-ului tau.

 

Hackeradvisor SmartProtect ™ va ofera protectie site prin blocarea urmatoarelor atacuri :

– atacuri code injection

– atacuri SQL injection

– atacuri ale crawler-ilor cunoscuti ca „Badbots” ( crawl-eri utilizati de hackeri)

– tentative de copiere a site-ului

– atacuri shell command execution

Ca de altfel toate sistemele de protectie, SmartProtect ™ nu poate garanta ca site-ul tau nu va fi vre o data spart, dar este un obstacol important in plus pe care hackerii trebuie sa-l treaca pentru a-ti compromite site-ul.

 

Care sunt riscurile asociate unui site spart ?

Spargerea site-ului tau poate avea consecinte mai mult sau mai putin dramatice. Atacatorul poate pur si simplu sa inlocuiasca HomePage-ul cu altul care sa clameze reusita sa.

Periculos este ca a gasit un mod de a intra pe server, nimic nu va garanteaza ca data viitoare nu va face daune mai mari.

Intr-adevar iti poate sterge toate datele, inclusiv bazele de date in cazurile cele mai servere.

Dar exista spargeri mult mai perverse, nedetectabile de la inceput dar infinit mult mai periculoase pentru clientii tai si pentry tine. Atacatorul poate adauga in codul paginii tale, scripturi malitioase, care fie intercepteaza datele transmise de clientii tai prin formulare diverse de pe site, fie injecteaza virusii in PC-urile lor. Poate spre exemplu adauga pagini site-ului tau, care-i vor servi ca trapa pentru phishing. In acest caz ai putea avea probleme cu justitia, fiind raspunzator din punct de vedere juridicc.

 

Cum poate SmartProtect™ sa te protejeze ?

SmartProtect actioneaza pe doua nivele, in primul rand este vorba despre .htaccess care va analiza cererile in curs care site-ul tau, si imediat le va bloca pe cele recunoscute ca tentative de atac ( tentative de a injecta un script, tentative de a injecta SQL query, interogari facute de badbots, etc …).

Al doilea nivel de protectie depinde de tine, SmartProtect ofera un mod simplu  sa schimbi cu cateva click-uri atributele (chmod) fisierelor sau folder-elor tale pentru a le securiza.

 

O scurta descriere a modului de functionare chmod

Chmod ( prescurtare pentru change mode ) este comanda care permite sa schimbi drepturile de acces ale fisierelor si folder-elor. Este o comanda Unix, nu exista in Windows

Valorile asociate cu chmod sunt in principal date de un numar cu 3 cifre :

– prima cifra descrie drepturile pentru proprietarul fisierului

– a doua cifra descrie drepturile pentru grupul din care face parte proprietarul fisierului

– a treia cifra este pentru toti ceilalti

Aceste cifre pot varia de la 0 la 7 :

 

-0 ––> no right

-4 ––> right to read
-5 ––> right to read and execute
-6 ––> right to read and write
-7 ––> right to read, execute and write

You realize immediately that if your directories are chmod 777, everyone has the right to read, execute, but also and especially to write them. You can also leave your door wide open hoping that nobody will rob you …

Iti poti da seama imediat, ca daca folderul tau este chmod 777, oricine are dreptul sa le citeasca, execute si mai ales sa scrie in el. Sau poti lasa o usa deschisa larg, sperand ca nimeni nu te jefui …

SmartProtect iti propune sa setezi chmod 555 pentru folder-ul tau, astfel incat, nimeni – nici macar tu, nu va avea dreptul de a scrie in el sau de a adauga vre-un script malicios.

Va trebui sa schimbi inapoi la 755 ( pentru a avea tu, si numai tu, dreptul de a scrie) pentru a face modificari site-ului tau. Cu softul SmartProtect iti este usor si la indemana sa faci aceste modificari.

Pe acelasi principiu SmartProtect iti va propune chmod 444 pentru fisiere si va trebui sa schimbi la chmod 644 pentru a face modificari

Setarea chmod ( 555 pentru foldere si 444 pentru fisiere ) va da de furca hackerilor si ii va intarzia foarte mult, si ai o sansa buna ca ei sa treaca la urmatoarea tinta, poate mai usoara.

HackerAdvisor SmartProtect ™

  • Adauga TAG-ul SmartProtect in prima pagina a site-ului tau pentru a te proteja de spamm-eri.  Tag-ul a fost testat pe urmatoarele platforme: Artiphp, B2evolution, Categorizator, Clanlite, Cmsmadesimple, CrazyCms, Coppermine, Dolphin 6, Dotclear, Dotclear 2, DragonFly, Drupal, E107, FreeGlobes, FUDforum, Guppy, Hello!CMS, Integramod, Invision Power Board, Itseasy, Joomla, KwsPhp, Logz, Mambo, MKPortal, ModX, NPDS, Nucleus, Nuked-Klan, Phortail, PhpBB 2, PhpBB 3, Php Fusion, PhpNuke, Plume CMS, PostNuke, Prestashop, PunBB, Serendipity (S9Y), Singapore, Skalinks, SMF, SPIP, TextPattern, Typo 3, vBulletin, Xoops, Yacs, Zenphoto
  •  Adauga textul „Securizat de ” si sigla HackerAdvisor, si site-ul tau poate fi securizat gratuit.Contacteaza-ne pentru detalii.
  • Serviciul SmartProtect ™ este oferit pe baza de abonament. Vezi oferta noastra.

Download Link

https://www.hackeradvisor.com/download/smartprotect.rar – Kitul de Instalare.

https://www.hackeradvisor.com/download/install%20Smartprotect.txt – Instructiuni de Instalare.

https://www.hackeradvisor.com/download/Tag-uri%20SmartProtect%20CMS.doc

Contact and support